Den här sidan använder sk. cookies (kakor). Här kan du läsa mer om vad cookies är för något.         Klicka här för att acceptera
 • FAP, OC-spray och omorganisation

  Skapad: 19 september 2016

  Den nya föreskriften som skulle släppts vid årsskiftet 2015-2016 kommer i stället att släppas i slutet av 2016, eller början av 2017, låter rättsenheten meddela per mail. Ni som däremot hoppas på mycket kommer bli besvikna. För oss ordningsvakter kommer inte - i någon större omfattning - någonting nytt finnas med i den nya utgåvan, annat än lite små justeringar, sådana som inte kräver att föreskriften remitteras till EU-kommissionen. Efter årsskiftet är det sagt att större frågor, exempelvis OC-spray, kommer att behandlas.

  Återigen - på grund av den nya omorganisationen har saker dragit ut på tiden och rättsenheten med bevakningsfrågor som område har haft fullt upp, varför arbetet har gått långsamt och är omfattande.

  Ställde även frågan om OC-spray är aktuellt inför nya föreskriften och fick ett nej, till svar. Frågan diskuteras däremot internt och kommer att behandlas efter årsskiftet. Som tidigare nämnts är frågan omfattande, mycket på grund av att OC-spray är licenspliktig och ingenting som enkelt kan skrivas in i vår föreskrift. Beslutet om OC påverkar en rad andra föreskrifter också, som förmodligen även dessa måste remitteras.

  Polisen omstrukturerar hela ordningsvaktsområdet inom myndigheten där bland annat kontaktpersoner, ansvariga för ordningsvakter samt ordningsvaktssamordnare ska finnas tillgängliga inom varje region, avdelning och lokalpolisområde. Det är inga nya tjänster utan sker parallelt med personernas ordinarie uppdrag. Förhoppningsvis innebär det att vi har tydligare kontaktvägar mot polisen och ett bättre samarbete.

  Antal kommentarer: 0 st


Kommentarer


Finns inga kommentarer

Händelser i hela Sverige

 

Tillfälligt ur funktion


Facebook

 
Creeper